Běh Kyselkou Bílina

 

V sobotu 23.3.2013 byl na programu závod v lázních v  Bílině. Start závodu byl netradičně až v 12 hodin, takže pro ty co mají problém s disciplínou, co se týče správného stravování, mohli být lehce v nevýhodě. Startovné bylo tradičních 50 kč, ale co spíše zaujalo, Pavel "plavčík" Švingr (nadějný běžec BK Louny) se před závodem čím si nadopovával, to by nemělo zůstat bez odezvy!! :-)

Blížil se start, napětí rostlo, Martinu Václavikovi přidělili číslo 13, které pak těsně před startem přepsali na 130. Outsider byl znám tedy již dopředu. Na startu byl z řad lounského klubu- již zmiňovaný plavčík Pavel Švingr, Martin Václavek, Michal Procházka, Martin Lázna, Petr Tyl, Filip Havel a Pavel Štajnc.

Trať měřila 6,7 km a vedla také kolem ohrady s kozami, ale mléko či sýr pro Martina Václavika nebyl k mání. I díky tomu možná zdolal o 2 minuty Michala Procházku, který se při běhu také snažil nasbírat potravu pro své domácí mazlíčky.

Dopingem posílený plavčík Švingr opět zdolal Martina Václavika, ale jen o kousek. K čemuž mu gratuluji, ale dopingová kontrola ho myslím nemine.

Teď se dostáváme ke špičce našeho týmu. Nejprve je tu hlavní vůdce doktor Tyl, který nezklamal, podal stabilní výkon a o kousek prohrál s Pavlem Štajncem, který má v poslední době slušnou formu. V úplném popředí skončil Martin Lázna, který byl také mnohokrát vyfocen, nikdo elegantnější k mání zkrátka nebyl. Na závěr tu máme  Filipa, který vyhrál souboj oddílu, a celkově si doběhl pro 4.místo, když ve finiši  zapomněl na telemark, a prohrál až po cílové fotografii. Celkově se závod vydařil, počasí asi nikoho nepřekvapilo.

Martin Václavek

Výsledky

Fotogalerie