Chyňavský kros 8.5 km (17.2.2013)

Fotogalerie

 Výsledky prozatím pořadatel nezveřejnil

 

Máme za sebou zimní kros v Chyňavě.  Počasí nám zrovna nepřálo, inverze, celou cestou mlha, v terénu zbytky starého a poprašek nového sněhu. Ale tak to už v Chyňavě každým rokem bývá.  Start závodu byl stanoven na 11,30, bylo tedy dost času na dopravu, výběr vhodného oblečení a krosové obuvi.

Filip Havel

 

Do Chyňavy nejezdíme každým rokem, letos se však podařilo zorganizovat silnou výpravu 7 lounských běžců. Startovní pole vesnického běhu nebývá tak silné, projevuje se, že závod byl před časem vyřazen z poháru kladenského Maratón klubu. O to je však startovní pole pestřejší, bývají zde zastoupeni běžci ze všech sousedících okresů, ba i z Prahy. V startovní listině byl zastoupen Lochkov, Suchohrdly nebo Tlustice, to opravdu nemá chybu.

Petr Tyl

 

Veselá vzpomínka z Chyňavy? Zatím pořád z první mé účasti, kdy jsem na startu viděl poprvé malou Carmen Beshirovou z nedalekých Zdic. Myslel jsem, že se nějaké místné děcko plete pod nohy dospělým závodníkům, o to větší překvapení pro mě bylo, že tehdy vyhrála kategorii juniorek.

Letos se staral o povznesení nálady křepká pětasedmdesátník Josef Hlusička. Ona v té školní chodbě  před startem bývá stísněná nálada, jednak kvůli počasí, jednak že se ve školní budově, kde je zázemí závodů, cítí každý nesvůj.

Zábavu tedy musejí na sebe vzít veteráni, které jen tak nic nerozhází. Probírali jak jinak než co je kde bolí. Mám to tedy z doslechu. Jeden ortopéd Hlusičkovi zakazuje běhání, druhý říká, že jak to zatuhne, je konec. Povolil mu tedy zatěžovat na 60%, Josef si to zaokrouhlil na 80% a to už jde. Na plný výkon, že si prý doběhne po smrti na hřbitov, aby ho nemuselo vozit auto.

Míra Bartoš

 

Nevím jak ostatní, ale já do Chyňavy jezdím bojovat s Turkem. Jinde na něj sotva natrefím, ale v zimní Chyňavě vždycky. On je takový černý, ještě mladý a nedá se. No není to tak úplně doslova pravda. Jirka Turek je z nedalekých Chaloupek, není už úplně mladý a nějaký šedivý vlas se také najde. Část závodu jsme s Mírou Bartošem drželi jeho tempo, jak se trať za polovinou překlopila do seběhu, Turek nabral síly a ukázal nám záda.

Martin Václavek a Michal Procházka

 

Celkově však pro nás závod dopadl úspěšně:  dvě pěkná druhá místa Filipa Havla a Míry Bartoše, slušné umístění dalších běžců, tedy Honzy Hřícha, Libora Kůrky a Petra Tyla, soupeřem mladíků Martina Václavka a Michala Procházky byla tentokrát náročná trať.

Honza Hřích

 

Nezbývá než těšit se na lepší počasí, aby plánované běhy na počátku března (Lounský memoriál L. Náprstkové, Kbelská desítka, Pečecká desítka) byly skutečně jarní, ne jen podle jména.

Libor Kurka