Hervis 1/2 maraton Praha

Největší běžecký závod v České republice Hervis 1/2 Maraton Praha absolvovali v sobotu 6. dubna 2013 i tři lounští běžci. 
Běžecký klub Louny na 15. ročníku tohoto masového běhu, kterého se zúčastnilo 12500 závodníků z více jak 60 zemí, reprezentovali Filip Havel a PavelŠvingr. Třetím lounským běžcem , který se postavil na start 21097 m dlouhého závodu, bylTomáš Rybáček.
 
Pražský půlmaraton za chladného a větrného počasí, kdy teploměr ukazoval pouhé tři stupně nad nulou, v pravé poledne odstartovala za zvuků Smetanovy Vltavy před Rudolfinem Jarmila Kratochvílová, naše bývalá lehkoatletická hvězda. Trasa závodu vedla přes Nusle, Smíchov a Libeň, lemovaly ji špalíry tisíce diváků a běžcům ji zpestřovalo několik hudebních kapel i se zpěvem. Do cíle půlmaratonu se opět dobíhalo u Rudolfina. 
    
V konečném umístění obstáli lounští běžci více než se ctí, vynikajícím způsobem zaběhl zejména Filip Havel, který celkově obsadil časem 1,18,39 nádherné 95. místo, v jeho věkové kategorii to potom bylo 65. místo. Druhý člen BK Louny Pavel Švingr skončil v kategorii 60-64 let časem 1,58,52  na 58. místě a rovněž Tomáš Rybáček  byl se svým časem  1 hod. a necelých50 min. více než spokojený.  
 
Pavel "plavčík" Švingr