Memoriál Karla Raise + závod v Kačici

Zdravím, byl jsem osloven Pavlem Štajncem, jak že dopadl memoriál Karla Raise. Čekal jsem tedy, že někdo z aktivních účastníků napíše report ze svých prožitků. Zatím jsem našel hezký článek na behej.com (odkaz na článek) kde jsou i výsledky.

Na trati jsem se byl podívat jen jako divák, vybral jsem si místo u Barokáče, tedy necelý kilometr před cílem, abych si vychutnal dobíhající běžce. Nejdříve se přehnali vozíčkáři, jedou na těch svých vehiklech neskutečně rychle, i když i to malé stoupání jim dalo zabrat. Nedlouho za nimi tlampač už hlásil první běžce závodu. To bylo zajímavé. Všichni tedy byli stylově hrozní. Ten první, černý jako uhel, druhý už byl trochu světlejší, třetí se zdál spíše hnědý a další už jen jako bílá káva, tak se vám dle pořadí postupně odbarvovali. Za nimi dlouhá pauza a pak začali finišovat borci místní provenience, nejlépe z Lounských Kuba Schoř, ale byl nějaký v krizi, zkřivený úsměv, držel se za bok. Filipa Havla doprovázel na kole a povzbuzoval zkušený Petr  Donner, Filip na trati udržel svůj lehký krok a vypadal velmi dobře. Libor to dal v pohodě hluboko pod hodinu,velmi dobrý čas měl také Vašek Krebs, už dlouho jsem ho neviděl běžet tak uvolněně. Pod hodinu se dostal i Mirek Patera, je vidět že má to tempo už zažité. Martin Lázna se poučil z problémů na žatecké 20 a lépe rozvrhl síly, končil závod elegantně a s úsměvem. Dobře vypadal i Aleš Ležal, co byl s námi na posledním tréninku.  Za připomenutí stojí výkon gymnazisty Patrika Šlégra, který se jako nováček hlásí do našeho běžeckého klubu. Mirek Bartoš využil chladnějšího počasí a podal jeden ze svých lepších výkonů. Tomáš Rybáček přepálil začátek, ke konci ztrácel a hlasitě nadával. Je v tom trochu dona Quiota věřit, že udržím ty 4 minuty na kilometr celý závod – musí se to holt zkoušet znovu a znovu J. Michal Procházka statečně zdolal celou trať a udělal si na svém prvním startu i osobní rekord. Pavel Švingr trochu doplatil na své nedávné zdravotní potíže, závod však dokončil se ctí.  Jedinou zástupkyní lounských běžkyň pak byla Míša Marešová.

Ze svého místa  jsem mohl povzbudit také spoustu známých (Ervina Beshira, kladenského Podušku, chomutovského Kujíčka, štafetu kadaňské městské policie, Viktora Petronyuka, Jirku Malého, Tomáše Vokrouhlíka, Honzu Novakovského, žateckého doktora Urbana a celou jeho rodinu). Líbilo se mi gesto Zdeňka Brůžka, který závod odběhl jako trenér-vodič jedné ze svých svěřenkyň.  Má rada tedy zní, stylově za africkými běžci nezaostáváme, chce to jen více se přes léto opalovat J J J

Míra Bartoš na 3 místě

Výsledky ZDE: Kopie - memorial-karla-raise-2013.xls (95 kB)

 

 

Závod v Kačici

Další členové BK Louny byli dnes na závodech v Kačici. Přivítalo nás krásné lesní prostředí, trať konečně po suchu a tradičně výborná organizace. Nejlépe z nás doběhla Klárka Jenčková. Zopakovala si třetí místo (jako minule v Žatci) v kategorii žen. Zatím sbírá zkušenosti a hned se prosazuje na medailová místa

Pěkný byl její závěrečný finiš, kdy další závodnici v pořadí odsunula o 10 vteřin, my ostatní jsme stáli pod stupni vítězů: Honza Hřích byl bramborový, já 6. a Anička Kaderová po statečném výkonu 7. místo. Snad jsme ani my ostudu neudělali.

Díky Petr Tyl