Víkend plný závodů - Narozeninová 5 Kladno, Velká Žatecká 2013

Narozeninová 5

Zdravím dnes stručně, v pátek jsme si my starší spolu jeli na Kladno „napracovat“ víkendový závod.

Libor měl příležitost provětrat svůj kočkolap.

Libor Kurka

Během cesty tam 2x silné sněžení. Na Kladně silná pokrývka sněhu. Hned jak z Prahy dorazil Filip jsme šli obhlídnout terén. Na lesní cestě zpočátku pěkná ledovka. No naštěstí je ten terén pro všechny stejný.

Venca Krebs

Výsledky zatím nejsou k dispozici tak na maratonkladno .cz alespoň fotografie. Kluci běželi výborně, Kuba vyhrál způsobem start-cíl, Filip na fotkách v závěsu za Pepou Poduškou, i  Libor s Vaškem zdá se v první desítce.

Petr Tyl s číslem 177

My s Mírou jsme doběhli v polovině startovního pole. Časy jsou oproti loňskému roku samozřejmě pomalejší vlivem terénu a mrazivého počasí.

Míra Bartos s číslem 169

Výsledky

 

Velká Žatecká 2013

Dnešní výprava do Žatce byla také mrazivá, alespoň nám svítilo sluníčko. Musím kluky pochválit, že jsme na nikoho nečekali a dojeli jsme na místo startu včas. Pořadatelé se vytáhli a dali k dispozici zázemí v sokolovně. Filip už je známou tváří, hlásí se k němu soupeři. Ze známých borců byl na startu Jirka Decastello, Čenda Filingr st., Růžička, ing. Smeták a další. Radil jsem klukům aby běželi v závěsu a hlídali si nebezpečná místa, aby nespadli. Uprostřed parku u mostku přes potok  jsem měl možnost povzbudit je při úvodním seběhu i ve stoupáku v druhé polovině trati. V čele běžel Jirka Decastello, za ním v těsném závěsu další nabušený mlaďoch, na dohled pak v prvních kolech Filip a za ním dupal Čenda. Kluci vepředu šli rychle, oba chtěli zvítězit, Filip měl na třetím místě velký náskok ve své kategorii a proto Čendu džentlmensky před sebe pustil. Výborně běžel Martin Lázna, držel se ve skupině tří běžců za Růžičkou jako klíště. Ke konci pak ústecký běžec využil své vrchařské specializace a získal malý náskok. Další pohledný souboj svedl Dušan. Měl k sobě do páru soupeře stejné výkonnosti, předbíhali se ostošest. V seběhu Dušan dopředu, v druhé polovině okruhu zase v závěsu, tak to šlo až do cíle. Tomáš Rybáček to má těžké, musí se snažit aby nedělal ostudu svému jménu. Šel do závodu statečně, až se mi zdálo že tempo zpočátku přepálil. Ty poslední dvě kola jsou k závodníkům krutá. Martin rozložil síly rovnoměrně a v posledním kole se náskok Tomáše rychle zmenšoval. Doběh do cíle byl dramatický, nejdříve Tomáš chybně odbočil a prodloužil si trať, Martin když chtěl v poslední zatáčce zabrat do finiše fláknul sebou jak široký tak dlouhý. Byl ale rád že má k sobě v Lounech soupeře (když plavčík tak často vynechává). Michal běžel první polovinu poměrně dobře, nadohled od Martina, věřím že při pravidlném tréninku si v létě zlepší osobák i při závodu z Perštejna na Klínovec. Borce co více pospíchali do Loun odvezla žena, ostatní jsme museli čekat až Filipa vyhlásí. Nálada byla výborná tak jsme ani nereptali. Filip dostal svůj první pohárek cestou se mohl kochat. Závěrem bych vás chtěl pozvat zítra na společný výklusový trénink, start je v 10 hodin z parku od tenisových kurtů. Příští víkend jsou v sobotu závody buď kros v Bílině nebo vrchařský kros v Unhošti. Dejte do středy vědět kdo kam máte chuť jet, abychom to včas naplánovali. Koncem měsíce se podobně sešli v jeden den další dva závody a to Lesní běh na Resslu v Mostě a Běh zámeckým parkem v Krásném Dvoře, to budeme také vybírat. Já tedy preferuju Bílinu a Krásný dvůr ale nechávám to otevřené, je to na vás.

Zdravím všechny Petr Tyl